Questions: Converting OFP to ArmA 3

ArmA 2 editing; configs, modeling, missions, textures, terrain etc.

Moderators: Snake Man, Lone Wolf

Post Reply
User avatar
Rain^^
Newbie
Posts: 2
Joined: 2014-05-15, 03:52:01 PM
Gaming Interests: ArmA, ArmA 2 and OFP.
Editing Interests: All, I (try) to edit everything.

Questions: Converting OFP to ArmA 3

Post by Rain^^ » 2014-05-16, 07:58:16 AM

Hello guys! Good Morning :)
I'm new here) and I have some questions about converting OFP island to ArmA 3
Ok.
1. First island that I have converted this Deserted Island [Intro.wrp]. I chose it because it don't have objects and I think it is well suited for a start. I moved file Intro.wrp on my P Drive in Intro folder.
2. For convert I used your tutorial this and this and tools[ConvertWrp] of Mikero
3. After conversion [Intro.wrp] I got file [Intro.pew] and folders [Intro/landtext] http://i.imgur.com/raujdfO.jpg. In the folder landtext [P:\Intro\Intro\landtext] I got many .rvmat files [137 files] http://i.imgur.com/kQMkeYC.jpg
4. I don't know why I have so many .rvmat and what do I do with it :) On Deset Island [Intro.wrp] used only one texture [pi.paa]. Desert Island in WrpTool. We can see that whole island is covered with a single texture pi.paa. So I can keep only one .rvmat file [pi.rvmat]? And I think to replace standard texture[128x128] to new[1024x1024] for example it http://i.imgur.com/bwu2Z9d.png
5. In Terrain Builder intro.pew opened well(I think so:) ) http://i.imgur.com/GzaVfoU.png.
6. Now I need to create a satellite map and mask and create Layer.cfg.
7. But I can't understand what should be the size of a satellite map and mask? Mapframe Properties is http://i.imgur.com/K6On2Qj.jpg.
8. And I need help with Layer.cfg.
If Island have only one texture I can use this:

Code: Select all

class layers
{
	class sand
	{
		texture = "Intro\LandText\pi.paa";
		material= "Intro\LandText\pi.rvmat";
	};
};

class legend
{
	picture="Intro\LandText\mapLegend.png";
	class colors
	{
		sand[]={{210, 116, 0}};
	}
};
9. I need edit pi.rvmat? Or I can use one that got after conversion?
10. I know that I need create cfgClutter.hpp and cfgSurfaces.hpp but how it should look for this island [Island with one texture]?

Thanks and Sorry for my English :)

Snake Man
Commander-In-Chief
Posts: 8572
Joined: 2000-07-31, 10:01:01 PM
Gaming Interests: ArmA, ArmA 2, Falcon 4.0 and OFP.
Editing Interests: All, I (try) to edit everything.
Location: PMC

Re: Questions: Converting OFP to ArmA 3

Post by Snake Man » 2014-05-16, 12:31:18 PM

I don't remember the tools creating such rvmat's for each tile texture before, it must be something Mikero changed in his newer versions which I have not tested. Also I have not tested Terrain Builder yet, sorry.

Clutter and surfaces is pretty easy if you only want to have one terrain surface type. Have you created anything to the config so far?
PMC since 1984

Editing knowledge, visit PMC Editing Wiki
Addon manuals, visit PMC addons/mods online manuals
View our videos in PMC Youtube channel.

PMC Tactical forum Advanced Search is power.

User avatar
Rain^^
Newbie
Posts: 2
Joined: 2014-05-15, 03:52:01 PM
Gaming Interests: ArmA, ArmA 2 and OFP.
Editing Interests: All, I (try) to edit everything.

Re: Questions: Converting OFP to ArmA 3

Post by Rain^^ » 2014-05-16, 02:24:40 PM

Thanks for answer m8.
Now I have only it https://mega.co.nz/#!UUVk1LCA!4GcZFwbYP ... d-Z8De-_yA
I Have not config file now. Terrain Builder and similar to Visitor 3, I think so :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests